La Bonne Vie 2018 64 uitkadering
IMG 1416 4 uitkadering
"De toekomstige bewoners."
La Bonne Vie 2018 64 uitkadering
De toekomstige bewoners.

Woonzorggemeenschap Puur Natuur is in de opstartfase. We vormen op dit moment een kerngroep van zeven mensen. Voor de specifieke woonzorgplek voor mensen met (ernstige) (meervoudige) beperking werken we samen met NabijNetwerk. In onze gemeenschap zal een ‘Mooi Leven Huis Puur Natuur’ geïntegreerd worden.

 Lees hier meer over ons initiatief, ontstaan en over de toekomstige bewoners.

IMG 4603

'"We willen een mooie plek onder de zon"
Vico

Martijn en Kristin hebben elkaar leren kennen toen ze contact kregen over een woongemeenschap waar Martijn op dat moment bij betrokken was. Kristin was eerder al betrokken bij een woongemeenschap in Nijmegen Lent. De liefde bracht hen samen. Nu zijn ze de initiatiefnemers van Woonzorggemeenschap Puur Natuur.

'We proberen hun wereld zo groot mogelijk te houden'
Ramon en Camila

Ramon is een lieve en ondernemende jongen en zijn zus Camila is een vrolijke, spontane dame. Ze zijn geboren met dezelfde (erfelijke) chromosoomafwijking waardoor ze beiden een verstandelijke beperking hebben. De ontwikkelingsleeftijd van Ramon is vergelijkbaar met de peuterleeftijd, die van Camila met de kleuterleeftijd. Door hun beperking zullen ze allebei altijd afhankelijk van begeleiding zijn.

IMG 3434

Mix van bewoners

Het Mooi Leven Huis Puur Natuur zal onderdeel uitmaken van een bredere woongemeenschap. We denken hierbij aan een mix van bewoners die veel zorg en nabijheid nodig hebben en een aantal ouders van bewoners. Aangevuld met mensen die geen (zorgintensieve) kinderen hebben en andere betrokkenen die ervoor kiezen ook deel uit te maken van de gemeenschap.

Een van onze uitgangspunten - naast het Mooi Leven-concept - is ‘omgekeerde integratie’. In essentie gaat het hierbij om een tegengestelde beweging: niet de mensen mét een beperking worden in de reguliere samenleving geplaatst, maar mensen zónder (ernstige) beperking kunnen integreren in Woonzorggemeenschap Puur Natuur.